Joost Eijkens

In 2001 heeft Eijkens de Cardan Groep opgericht. Cardan is in de volle breedte van de arbeidsmarkt een intermediair en richt zich op arbeidsmobiliteit in de breedste zin des woords.

Cardan voert productgroepen als Nieuw Leiderschap, Interim-management, detachering, uitzenden, opleidingen, payrolling en (inter)nationale talentontwikkeling ICT. Cardan onderscheidt zich door diverse concepten op het gebied van personeel en organisatie. Cardan is twee opeenvolgende jaren (2008-2009) gekozen tot “best Managed Company “ van Nederland. In 2009 heeft Cardan de Brabantse ondernemersprijs de “BOV” trofee gewonnen. In 2010 heeft Cardan de Midden Brabantse “BORT” award gewonnen en in 2011 bij de laatste vijf van Entrepreneur of the Year van Ernst & Young. In 2012 hoorde de payrolltak van Cardan bij de FD Gazelle van Nederland. Voor de gewonnen prijzen werd onze organisatie in het bijzonder gecomplimenteerd met het innovatieve karakter van de organisatie, de sterke en stabiele omzetstijging en het boeien en binden van personeel. Belangrijkste compliment van de jury was dat Cardan in staat is gebleken om bedreigingen om te buigen naar renderende kansen.

Eijkens is na zijn Masterstudie Management & Organisatie gaan richten op grensverleggende initiatieven op het HRM- en commercieel vlak. In dat kader heeft hij aan de wieg gestaan bij het ontwikkelen van een nieuwe visie op arbeidsre-integratie. Eijkens heeft de afgelopen jaren bij diverse gerenommeerde bedrijven met succes diverse veranderprocessen op sociaal en commercieel gebied begeleid en vernieuwende concepten ontwikkelt en doorgevoerd. Een aantal grensverleggende initiatieven waaronder TalentSquare, PEBles Payroll, Soul Horeca Concepts en Technobility zijn daar een goed voorbeeld van. Eijkens is bestuurslid bij Starterslift, Tilburgse Revue en zit in de Raad van Toezicht van Citymarketing Tilburg. Eijkens is 10 jaar voorzitter geweest van St. Mini Ondernemingen Nederland, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de ABN-AMRO bank en VNO-NCW.

Eijkens behoort tot de nieuwe lichting Sociale Entrepeneurs. Onder het motto ‘ If you can dream it, you can make it’ weet hij iedere keer met succes grote groepen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naar een passende baan te begeleiden. Inmiddels hebben duizenden mensen via de initiatieven van Cardan een weg naar werk gevonden. Eijkens is van mening dat er altijd een weg naar werk is, ongeacht de beperking. Met zijn laatste initiatief Technobility begeleidt hij mensen met een autistische beperking naar een betaalde baan als software engineer binnen de ICT sector.

Contact opnemen met Joost?
Mail naar [email protected] of bel naar 088-500 4000.